ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε συρρίκνωση της επιδημίας μέχρι τέλος Αυγούστου

11:37 - 18 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Αναμένουμε συρρίκνωση της επιδημίας μέχρι τέλος Αυγούστου
Για την πορεία της πανδημίας και των μέτρων προστασίας μίλησε την Τρίτη στον ΑΝΤ1 ο επίτιμος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως ενδέχεται η μετάλλαξη του κορονοϊού, που δίνει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, να εμφανίζει λιγότερα συμπτώματα.

«Θα περιμένουμε γύρω στις 10 ημέρες να δούμε τα αποτελέσματα. Στοχεύουν στις εστίες υπερμετάδοσης που είχαμε. Θεωρώ σχετικά απίθανο να μην δούμε συρρίκνωση της επιδημίας μέχρι τέλος Αυγούστου», σημείωσε. Ο καθηγητής είπε ότι δεν θεωρεί πως θα έχουμε lockdown σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στον Εχίνο. «Τώρα βλέπουμε κάποια μέτρα, όπως το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων», συμπλήρωσε.

«Έχουμε αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πλήρη κατανόηση των αλυσίδων μετάδοσης, αλλά με τα μέτρα θα μειωθεί αυτός ο αριθμός», πρόσθεσε.

«Η δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να πάμε σταδιακά στο άνοιγμα των σχολείων. Όλος ο κόσμος θέλει να γυρίσει στην πλήρη κανονικότητα. Να χρησιμοποιήσουν όλα τα παιδιά μάσκα, ίσως θα έπρεπε να πάμε τις πρώτες εβδομάδες σε εκ περιτροπής και μετά σιγά - σιγά να το δούμε», κατέληξε σχετικά με την λειτουργία των σχολείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.