ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα όρια του «συναγερμού» οι υγειονομικές αρχές- Πιθανά νέα μέτρα

10:59 - 19 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Στα όρια του «συναγερμού» οι υγειονομικές αρχές- Πιθανά νέα μέτρα
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας και οι ειδικοί, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, που κατεγράφη χθες Τρίτη, με 269 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Πλέον η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί και νέα περιοριστικά μέτρα, σε περίπτωση που ο αριθμός των νέων περιστατικών δεν δείξει σημάδια υποχώρησης. Παράλληλα, η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει την επέκταση των εργαστηριακών ελέγχων στην κοινότητα, ώστε να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της επιδημίας στη χώρα.

Δεδομένου ότι η δέσμη των μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση, οι ειδικοί δεν αποκλείεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να προτείνουν την καθολική χρήση της μάσκας ακόμα και στους προαύλιους χώρους των σχολικών δομών.

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται οι διευκρινιστικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ηλικία των μαθητών που θα φορούν μάσκα μετά το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε την Τρίτη η Νίκη Κεραμέως, η οποία παράλληλα υπογράμμισε πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων υπό πλήρη σύνθεση ήταν ομόφωνη.

Στο μεταξύ με συστάσεις και τεστ πραγματοποιείται η «επανένταξη» των εργαζομένων που επιστρέφουν από τις διακοπές, ενώ αναμένονται οι επίσημες αποφάσεις για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία. Σύσταση προς τους δημόσιους υπαλλήλους για παραμονή κατ’ οίκον για επτά ημέρες μετά την επιστροφή από διακοπές στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την Τρίτη καταγράφηκαν 269 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δύο θάνατοι. Από τα 269 κρούσματα, τα 98 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 70 στην Θεσσαλονίκη και τα 39 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Από τα υπόλοιπα, τα 10 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο ενώ διάσπαρτα κρούσματα καταγράφηκαν σε άλλες 21 περιοχές της χώρας μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευρεία διασπορά του ιού στην κοινωνία, η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 19 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.