ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στη Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το «Copernicus»

14:36 - 23 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στη Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το «Copernicus»
Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη που επλήγη χθες από δασική πυρκαγιά.

Όπως τονίζεται, το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση -η οποία είναι δωρεάν- των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι είναι η δεύτερη φορά που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα - Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 155 πυροσβέστες με 47 οχήματα, κάτοικοι της περιοχής ενώ γίνονται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες. Ο ένας ελαφρά στο πόδι και ο άλλος αισθάνθηκε ζαλάδα. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και είναι καλά στην υγεία τους.

Τουλάχιστον 40.000 στρέμματα κατέκαψε η φωτιά, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς και ένα σπίτι στην περιοχή Παναγίτσα της κοινότητας Δροσοπηγής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προληπτικά εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενώ με μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.