ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Navtex στη... navtex από την Άγκυρα-Η στάση της Αθήνας

18:59 - 24 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Navtex στη... navtex από την Άγκυρα-Η στάση της Αθήνας
Νέα Navtex για ασκήσεις νότια της Κρήτης εξέδωσε η Αγκυρα.

Η Navtex με αριθμό 1069/20 έχει ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου έως τις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση στις θαλάσσιες ασκήσεις θα συμμετάσχουν και «συμμαχικές μονάδες».

Η νέα τουρκική παραβατική ενέργεια έρχεται λίγο μετά την απάντηση της Αθήνας και την αναγγελία αεροναυτικής άσκησης, η οποία περιλαμβάνει και έκταση στην οποία δραστηριοποιείται το «Ορούτς Ρέις».

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων», σημείωσε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020. Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Αντιδράσεις από Λευκωσία και Βερολίνο

«Σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Και είναι μια εξέλιξη που αν θέλετε δείχνει και προθέσεις», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της Άγκυρας για παράταση της navtex. «Αλλά σίγουρα, και αυτή είναι και η πρώτη αντίδραση από πλευράς εταίρων μας στην ΕΕ με τους οποίους είμαστε με επαφή, η χθεσινή ανανέωση της NAVTEX από πλευράς Τουρκίας είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση», προσέθεσε.

Την απογοήτευσή της για την παράταση της τουρκικής NAVTEX εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση ενόψει και των αυριανών επισκέψεων του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα και στην Άγκυρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:13 - 24 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.