ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1 Σεπτεμβρίου

16:51 - 25 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1 Σεπτεμβρίου
Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

  1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  2. Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  3. Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  4. Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις προσεχείς ημέρες.

«Λάβαμε την απόφαση να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και κανονικά ως προς το ωράριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά, με την Eπιτροπή Λοιμωξιολόγων, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών», δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε ότι «σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους Δήμους και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:57 - 25 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.