ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Να μη δημιουργεί εφησυχασμό η ανάσχεση των κρουσμάτων

18:45 - 25 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Να μη δημιουργεί εφησυχασμό η ανάσχεση των κρουσμάτων
Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφεται πτώση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τονίζοντας όμως ότι είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να μας ξεγελά.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος θα αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα κάθε φορά που δεν θα μπορεί να δίνει το «παρών», επισήμανε ότι σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες από τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, στις 25 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο αριθμός νέων μολύνσεων είναι ξανά μικρότερος των 200 σήμερα αλλά αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό, τονίζοντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων υπερβαίνει τους 20 από τις αρχές του μήνα, ενώ σήμερα οι ασθενείς σε ΜΕΘ ανέρχονται στους 31.

Ωστόσο ο καθηγητής πρόσθεσε πως φαίνεται ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγούσε σύμφωνα με μοντέλα σε παραπάνω από 400 ανά ημέρα έχει περιοριστεί.

Επισήμανε ακόμα ότι είναι καλό όσοι επιστρέφουν από διακοπές, ειδικά από επιβαρυμένες περιοχές, να αυτοπεριορίζονται για να προστατεύσουν και τους γύρω τους, ενώ τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης ενημέρωσε ότι ο δείκτης R0 είναι περίπου κάτω από το 1, αλλά αυτό το νούμερο προκύπτει κατά προσέγγιση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.