ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τουρκική παρενόχληση» κατά την επιχείρηση διάσωσης στη Χάλκη

10:03 - 26 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
«Τουρκική παρενόχληση» κατά την επιχείρηση διάσωσης στη Χάλκη
Τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος παρενοχλήθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή κατά τη χθεσινή επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών από θαλάσσια περιοχή δυτικά της Χάλκης, όπως σημειώνουν πηγές από το Λιμενικό.

Σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα militaire.gr, τα τουρκικά σκάφη καλούν τα ελληνικά να αποχωρήσουν από τη θαλάσσια περιοχή, στην οποία επιχειρούσαν.

Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 25/8, οπότε έγινε γνωστό ότι στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης ναυάγησε πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 96 αλλοδαποί. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοούμενα παιδιά, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής επίσημα.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 26 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.