ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yeni Safak: Το Oruc Reis ίσως φτάσει κοντά στο Καστελόριζο

10:12 - 27 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Yeni Safak: Το Oruc Reis ίσως φτάσει κοντά στο Καστελόριζο
Το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία παρά τη λήξη της σχετικής Navtex, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, προσθέτοντας πως το τουρκικό πλοίο θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει ένα βήμα πίσω και τα πλοία της που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέφουν από τις περιοχές τους», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι μετά τις διαδοχικές επισκέψεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα και την Άγκυρα, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα και την Κύπρο να ζητάνε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της γερμανικής Spiegel, το οποίο αναφέρει πως η Αθήνα δεν πιέζει για κυρώσεις προς την Άγκυρα. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει πως «στις επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, έλαβε το μήνυμα ότι η Αθήνα δεν πιέζει ώστε να επιβληθούν αμέσως κυρώσεις στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι η παράνομη τουρκική Navtex είχε πάρει παράταση μέχρι σήμερα, σε μία ακόμη κίνηση όξυνσης της ήδη τεταμένης κατάστασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

oxfunjis

Τελευταία τροποποίηση στις 11:22 - 27 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.