ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Navtex από την Άγκυρα- Ετοιμάζει ασκήσεις με πραγματικά πυρά

11:07 - 27 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Νέα Navtex από την Άγκυρα- Ετοιμάζει ασκήσεις με πραγματικά πυρά
Η Άγκυρα συντηρεί την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με την έκδοση και νέας Navtex την Πέμπτη για ασκήσεις στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σήμερα Πέμπτη, τη μέρα που λήγει η επέκταση της Navtex για το Oruc Reis.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, με τη νέα Navtex θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak επισημαίνει πως το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία παρά τη λήξη της σχετικής Navtex, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης.

Παράλληλα, προσθέτει πως το τουρκικό πλοίο θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει ένα βήμα πίσω και τα πλοία της που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέφουν από τις περιοχές τους», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 27 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.