ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Η συμβολή της ΕΑΔ είναι πραγματικά πολύτιμη

14:25 - 01 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Χαρδαλιάς: Η συμβολή της ΕΑΔ είναι πραγματικά πολύτιμη
Με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) Άγγελο Μπίνη και στελέχη της Αρχής, συναντήθηκε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΔ, όπου ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζόμενους για τη συνεισφορά τους στον «καθημερινό αγώνα ενάντια στον κορονοϊό.

Αφού εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η πιστή τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί αποφασιστικής σημασίας ζήτημα για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας», ενώ προσέθεσε ότι «η συμβολή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε αυτή την καθημερινή μάχη είναι πραγματικά πολύτιμη».

Επανέλαβε ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων. Κι αυτό είναι αναγκαιότητα, είναι επιταγή είναι καθήκον όλων μας έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που μας δείχνει καθημερινά την εμπιστοσύνη του και με περισσή υπομονή και επιμονή εφαρμόζει τα μέτρα και στην πρώτη φάση του "Μένουμε Σπίτι" και τώρα στην δεύτερη φάση του "Μένουμε Ασφαλείς"».

Και συμπλήρωσε ότι κάθε Τετάρτη έχουν μια εικόνα σχετικά με τις περιοχές με έντονα επιδημιολογικά φορτία και μαζί με τις καταγγελίες που υπάρχουν γίνεται μια κατηγοριοποίηση όλων αυτών και οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι. Επιπλέον ανέφερε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί «μέχρι να αφήσουμε πίσω μας αυτό τον εφιάλτη αυτή τη μάχη που δίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά εδώ και έξι μήνες».

«Τα αποτελέσματα τα δικά σας και τα δικά μας αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων στην εφαρμογή των νόμων και αυτό το αποτέλεσμα σώζει ζωές. Υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Έλληνα πολίτη, το δικαίωμά του να μείνει ασφαλής να ξεφύγουμε από την πανδημία ως χώρα, ως κοινωνία για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά- σιγά στην κανονικότητα. Ο δρόμος είναι μεγάλος, το στοίχημα είναι τεράστιο, νομίζω ότι με την αγαστή συνεργασία όλων μας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά», σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης αναφέρθηκε στα κρούσματα που εμφανίζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τονίζοντας ότι στην πρώτη φάση είχαν κάνει ένα κύμα ελέγχων σε γηροκομεία, και όσο περνάει ο καιρός κερδίζουν σε εμπειρία, σε τεχνοκρατική επάρκεια.

Σύμφωνα με τον διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, από τις 15 Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου, στις 13 Περιφέρειες της χώρας έχουν διενεργηθεί συνολικά 3.805 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 276 παραβάσεις. Έχουν επιβληθεί συνολικά πρόστιμα 518.250 ευρώ και 2.700 ευρώ πρόστιμα σε 21 φυσικά πρόσωπα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.