ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογαλλικές αεροναυτικές ασκήσεις με συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle

19:26 - 01 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ελληνογαλλικές αεροναυτικές ασκήσεις με συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle
Κοινές αεροναυτικές ασκήσεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα ελληνικές και γαλλικές δυνάμεις, στις οποίες θα συμμετάσχει και η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι επιδιώξεις της Τουρκίας ξεπερνούν τις προκλήσεις στην Μεσόγειο και τις απειλές εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, με το Παρίσι να δείχνει αποφασισμένο να αυξήσει περαιτέρω την παρουσία του στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει και το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στις κοινές ασκήσεις και στρατιωτικές δυνάμεις από την Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Υβ Λε Ντριέν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι είναι απολύτως απαράδεκτη η παραβίαση του θαλάσσιου χώρου ευρωπαϊκής χώρας από την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα ότι θα ήταν σφάλμα να αφεθεί η ασφάλεια της περιοχής στα χέρια άλλων.

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Παρλί

Τέλος, αύριο αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γαλλίδα ομολόγου του, Φλορένς Παρλί.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ατζέντας της συνομιλίας των δύο υπουργών, σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αναφερθούν και στην αγορά οπλικών συστημάτων, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες έχουν αναθερμανθεί οι συζητήσεις με την Γαλλία.

Οι συζητήσεις αφορούν όχι μόνο τις φρεγάτες Belh@rra αλλά και την αγορά μαχητικών τύπου Rafale, καθώς και προμήθεια βλημάτων, τορπιλών, ανταλλακτικών, ελικοπτέρων και άλλων υλικών άμεσης προτεραιότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.