ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντατικοί έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας- Αυτοψία στο ΚΥΤ Μόριας

09:01 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Εντατικοί έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας- Αυτοψία στο ΚΥΤ Μόριας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι τέθηκε σε καραντίνα για 10 ημέρες, έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορονοϊού. Επιπλέον, συναγερμός σήμανε την Κυριακή σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, όπου φιλοξενούνται 67 ηλικιωμένοι, καθώς 28χρονη υπάλληλος ανιχνεύτηκε θετική στον κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν και όλες οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για αυτοψία στη δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια όπου θα διεξαχθούν τεστ μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε. Η δομή τέθηκε την Τετάρτη σε καθεστώς πλήρους καραντίνας για 14 ημέρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι ο 40χρονος Σομαλός δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο το κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στο ΚΥΤ αλλά και στην Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.  

Επανέλαβε ότι τα τεστ που γίνονται στην χωρά ημερησίως έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 03 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.