ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Γιατροί στο Κιλκίς καταγγέλλουν ότι πολίτες ζητούν ψευδή πιστοποιητικά

20:57 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Σε καταγγελία ότι πολίτες ζητούν από ιατρούς του Κιλκίς ψευδή πιστοποιητικά, για να μην φορέσουν μάσκα προφύλαξης ή για να αποφύγουν πρόστιμο που τους επιβλήθηκε, προέβη την Πέμπτη ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "πρόσφατα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι συμπολίτες μας να απευθύνονται σε ιδιώτες-κυρίως- ιατρούς και να ζητούν από αυτούς την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας για την προφύλαξη από την COVID-19 ή να αποφύγουν την πληρωμή προστίμου όταν έχουν προβεί σε παράβαση”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Αναστάσιος Βαμβακάς.

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς σημειώνει ότι ότι ελάχιστοι, ευτυχώς ιατροί, "υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων”.

"Αυτού του είδους οι τακτικές προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, συντηρούν και επαυξάνουν θεωρίες συνωμοσίας και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους απέναντι σε κάθε ιατρό”, προσθέτει ο Σύλλογος και συστήνει στα μέλη του "να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην έκδοση βεβαιώσεων και να τις εκδίδουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, τηρώντας τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας”.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.