ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γηροκομείο Μαρούσι: Απαντήσεις Πατούλη για την άδεια λειτουργίας

20:17 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Την κάλυψη των κριτηρίων, μετά την προσαρμογή του στις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, ώστε να του χορηγηθεί η οριστική άδεια λειτουργίας πληροί πλέον το Γηροκομείο στο Μαρούσι, στο οποίο κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε από την περιφέρεια Αττικής, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 19 κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, η οποία αφού επισημαίνει ότι τα κρούσματα «στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ασυμπτωματικά», υπενθυμίζει ότι «από την 1η Μαρτίου του 2020, πριν ακόμη αποφασισθεί από κάθε κρατική αρχή η λήψη οποιουδήποτε μέτρου πρόληψης και πριν εκδοθούν οι Π.Ν.Π., ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είχε δώσει την εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη κάθε κατάλληλου μέτρου πρόληψης.

Παράλληλα, ειδική μνεία γίνεται στην ευαισθησία της περιφέρειας στην αυστηρή τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά τη λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σήμερα στην Αττική.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, από το συγκεκριμένο Γηροκομείο ήδη «είχαν κατατεθεί τα νέα σχέδια που είχαν ζητηθεί από τις υπηρεσίες μας και ο σχετικός φάκελος ήταν έτοιμος για τη χορήγηση της οριστικής άδειας, η οποία θα μπορούσε να χορηγηθεί και μέσα στον Αύγουστο, κάτι που δεν έγινε λόγω φόρτου εργασίας του προσωπικού των αρμόδιων αλλά και υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας».

Επίσης υπογραμμίζει ότι «κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω Μονάδα» τηρούνταν «όλα τα πρωτόκολλα που αφορούσαν τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για την τήρηση των πρωτοκόλλων υπήρχε από τη Μονάδα διαρκής ενημέρωση των υπηρεσιών μας».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.