ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οικισμοί

08:37 - 04 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Μεγάλη πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οικισμοί
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 2.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε από άγνωστη έως τώρα αιτία.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε ότι η εικόνα της πυρκαγιάς βελτιώνεται και δεν απειλούνται σπίτια. Νωρίτερα είχε εξηγήσει ότι επειδή η φωτιά είναι μεγάλη και πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή έχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Ήλιος και Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανά τη χώρα έχουν τεθεί στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής καθώς η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τους χάρτες και τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας, χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη στη διάρκεια του καλοκαιριού, για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Τελευταία τροποποίηση στις 08:53 - 04 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.