ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος

12:05 - 06 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτίμησε ότι τα ακριβή νούμερα των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερα από αυτά τα οποία ανακοινώνονται και τα κρούσματα τα οποία ανακοινώνονται δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις σε εργαστηριακούς ελέγχους και πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega, η διασπορά του ιού οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος να αντιμετωπίσει τον ιό στην κοινότητα, ενώ όπως ο ίδιος υπογράμμισε για να εντοπιστούν τα περιστατικά και ειδικά τα ασυμπτωματικά, θα πρέπει να γίνονται μαζικά τεστ.

«Υπάρχουν νοσοκομεία που αργούν να λάβουν τα αποτελέσματα τεστ καθώς δεν έχουν τα δικά τους εργαστήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος ενώ υποστήριξε πως γιατροί και υγειονομικό προσωπικό θα έπρεπε να κάνουν μηνιαία τεστ, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί στον ιό και συνεχίζουν να δουλεύουν σε νοσοκομεία της χώρας.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπενθύμισε πως το σύστημα υγείας της χώρας αυτή τη στιγμή διαθέτει 650 κλίνες ΜΕΘ, και πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το προσαρμόσουμε μόνο στον κοροναϊό, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες ασθενών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.