ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία-Τι θα συμβεί αν εντοπισθεί κρούσμα

10:05 - 12 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία-Τι θα συμβεί αν εντοπισθεί κρούσμα
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για τη νέα κανονικότητα στα σχολεία, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλλου, απαντώντας στο καίριο ερώτημα «τι θα συμβεί αν εντοπισθεί κρούσμα σε σχολείο, εάν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού» θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια.

Στη συνέχεια, το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα. Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού. Εν αναμονή του αποτελέσματος από το τεστ, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Θα επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Στο σχολείο θα μπορεί να επιστρέψει αν βγει θετικό το τεστ είτε είναι μαθητής είτε ενήλικος μετά την πάροδο 10 ημερών. Εάν υπάρχουν τουλάχιστον τρία περιστατικά εντός διαστήματος 14 ημερών σε σχολείο τότε υπάρχει συρροή κρουσμάτων και κάθε φορά θα αποφασίζεται αν θα κλείνει το σχολείο και αν θα γίνονται διαγνωστικά τεστ.

Όσον αφορά στις στενές επαφές, στην περίπτωση εκπαιδευτικού αφορούν σε όλη την τάξη. Αν διδάσκει σε Γυμνάσιο ή Λύκειο, τότε οι στενές επαφές θα αφορούν περισσότερους μαθητές αφού διδάσκουν σε πολλά τμήματα. Όλοι αυτοί θα πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο και θα μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο ύστερα από 14 ημέρες.

Αν καταγραφούν δυο κρούσματα στο ίδιο σχολείο, τότε ο υπεύθυνος θα πρέπει να ενημερώσει όλο το σχολείο. Θα πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα αποφασισθεί αν θα πρέπει να γίνουν τεστ και σε άλλα άτομα.

Για το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο δείτε εδώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.