ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει το Καστελόριζο

16:32 - 13 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει το Καστελόριζο
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών, ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου, σε δηλώσεις του από το Κας (Αντίφιλος).

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ακάρ έρχονται ταυτόχρονα με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Καστελόριζο.

Δείχνοντας την δυσαρέσκειά του για την εν λόγω επίσκεψη της ΠτΔ, τόνισε τα εξής: «Μια περιοχή 40.000 χιλιομέτρων παραχωρείται στην Ελλάδα για το Καστελόριζο και αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς. Καλούμε άπαντες να λογικευτούν. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα».

«Λες και δεν υπήρχε κανένα άλλο νησί για τον εορτασμό», δήλωσε ενοχλημένος ο Ακάρ και πρόσθεσε: «Ασφαλώς μας ενοχλεί αυτό»..

Επιπροσθέτως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έδειξε ενόχληση και για την αμυντική συνεργασία στην οποία προχωρούν Ελλάδα και Γαλλία, επισημαίνοντας πως «ο αγώνας των εξοπλιστικών έχει ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα  σε προκλητικές ενέργειες. Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και ειδικά την Ελλάδα. Υπάρχει προκλητική προσέγγιση, ειδικά υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Μακρόν, ο οποίος ενθαρρύνει τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα βλάπτει την ειρήνη, κάθε φορά που κάνει ασκήσεις με άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματά μας».

Και συνέχισε, με αιχμές κατά του Εμανουέλ Μακρόν: «Είναι γεγονός πως όσα κάνει η Γαλλία, έχουν εμπορικό σκοπό. Θέλει να ενισχύσει την οικονομία της, εξοπλίζοντας την Ελλάδα, όμως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αποτέλεσμα από τις δουλειές που γίνονται υπό την ηγεσία του Μακρόν και οι πολιτικές του, έχουν χρεοκοπήσει».

Τέλος, για το Oruc Reis ο Ακάρ δήλωσε: «Το Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια, ακολουθώντας την προγραμματισμένη δραστηριότητά του. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Υπάρχει μια δραστηριότητα που γίνεται στο πλαίσιο ενός απαραίτητου σχεδιασμού. Δεν υποχωρήσαμε σε καμία περίπτωση από τα δικαιώματά μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 13 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.