ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Οι ειδικοί εισηγούνται πρόσθετα μέτρα στην Αττική-Οι «κόκκινες» περιοχές

08:08 - 15 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Οι ειδικοί εισηγούνται πρόσθετα μέτρα στην Αττική-Οι «κόκκινες» περιοχές
Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα κατά του κορονοϊού έχει ζητήσει από τους επιστήμονες η κυβέρνηση και οι ανακοινώσεις αναμένονται εντος της ημέρας. Ποιες περιοχές θα αφορούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωσαν τη Δευτέρα για τις κυβερνητικές αποφάσεις, που αναμένεται να γίνουν πιο ξεκάθαρες σήμερα, Τρίτη (15/9).

Η επιστημονική επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει τις αποφάσεις της και έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό σε περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Τη Δευτέρα από τα 180 συνολικά κρούσματα, στην Αττική εντοπίστηκαν τα 102 και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα σαφές μήνυμα πως κάτι πρέπει να γίνει, ώστε να "φρενάρει" η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθούν η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις, αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Επίσης, δεν θα γίνονται συναυλίες και ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαφτίσια και κηδείες, δεν θα ξεπερνά τα είκοσι.

Η εισήγηση θα αφορά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανώς και άλλες περιοχές της Αττικής με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κηφισιά. Ενδεχομένως, να ισχύσει και σε περιοχές του Πειραιά, ωστόσο, όπως τονίσαμε και παραπάνω οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας και τότε θα μάθουμε με κάθε λεπτομέρεια τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:12 - 15 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.