ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη-Βικτώριας Χίσλοπ: Είσαι Ελληνίδα στην καρδιά

14:09 - 17 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Συνάντηση Μητσοτάκη-Βικτώριας Χίσλοπ: Είσαι Ελληνίδα στην καρδιά
Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την καταξιωμένη συγγραφέα Victoria Hislop, η οποία έχει διακριθεί για μυθιστορήματα τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους από τη νεότερη ελληνική ιστορία και έχει πολιτογραφηθεί τιμητικά Ελληνίδα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη συγγραφέα για όλη την στήριξη την οποία παρείχε στην Ελλάδα, «μέσα από τα γραπτά, μέσα από τα λόγια, μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να στηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία».

Η διεθνούς φήμης, βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία πληροφορήθηκε πρόσφατα μέσω τηλεφώνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την είδηση για την απόκτηση -τιμής ένεκεν- της ελληνικής ιθαγένειας, δώρισε στον Πρωθυπουργό έναν αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Όσοι Αγαπιούνται» και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν Ελληνίδα.

Μάλιστα, η κ. Hislop τόνισε ότι η ίδια αγαπά πάντα την Ελλάδα. «Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα», είπε. «Για εμάς, η διαδικασία της τιμητικής σου πολιτογράφησης είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως η Victoria Hislop είναι κυρίως γνωστή για το μυθιστόρημά της Το νησί, το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ. Στις 17 Ιουλίου του 2020, της απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 2954.

c8be721cdc2b47739b09e1f11fceeb76

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.