ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύσημα της Βεστάγκερ στον Πιερρακάκη για το 13033

20:32 - 18 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Εύσημα της Βεστάγκερ στον Πιερρακάκη για το 13033
Τα εύσημα της αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, πήρε η αποστολή μέσω sms στον πενταψήφιο αριθμό 13033, που δημιούργησε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παρουσιάζοντας το ψηφιακό πακέτο της ΕΕ (digital package), η κα. Βεστάγκερ έκανε ειδική μνεία στην συγκεκριμένη εφαρμογή ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα ψηφιακής ενημέρωσης των πολιτών κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. 

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ελλάδα δημιούργησε εντός 24ώρων ένα ειδικό αριθμό όπου οι πολίτες μπορούσαν μέσω SMS να αποστείλουν αίτημα για να τους επιτραπεί η μετακίνηση, με την σχετική εξουσιοδότηση να τους αποστέλλεται πίσω στο κινητό τους. Γνώριζαν έτσι ότι είχαν την απαραίτητη άδεια για να μετακινηθούν κατά την διάρκεια του lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Βεστάγκερ.

«Αυτή η πολύ απλή ιδέα ενθάρρυνε», όπως ανέφερε η κα. Βεστάγκερ, «τους πολίτες και δημιούργησε μια εμπιστοσύνη στις ψηφιακές υπηρεσίες που είχε ξεκινήσει να λανσάρει η ελληνική κυβέρνηση κατά τους δύο τελευταίους μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία. Το συγκεκριμένο παράδειγμα δείχνει ότι και ο δημόσιος τομέας μπορεί να λειτουργήσει διευκολύνοντας τις αλλαγές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.