ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κρήτη η κακοκαιρία-Χιλιάδες πλημμυρισμένα σπίτια στην Καρδίτσα

21:05 - 19 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Στην Κρήτη η κακοκαιρία-Χιλιάδες πλημμυρισμένα σπίτια στην Καρδίτσα
Στην Κρήτη έφθασε ο Ιανός νωρίτερα το Σάββατο, με βροχές και έντονες καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά τμήματα του νησιού.

Ειδικότερα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σφοδρή βροχόπτωση, τις βροντές και τις αστραπές, η κακοκαιρία ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, oι δρόμοι έχουν γίνει...ποτάμια.

Πολλές περιοχές του Ηρακλείου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως οι γειτονιές γύρω από τον Άη Γιάννη στην Κνωσού. Παράλληλα, οι συνεχείς αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Τροχαία είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια όπου απαιτηθεί. Πάντως, όλοι οι αρμόδιοι φορείς συστήνουν στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καρδίτσα: Πλημμύρισαν 5.000 σπίτια

Μεγάλες καταστροφές αφήνει η κακοκαιρία στον νομό Καρδίτσας και την ευρύτερη περιοχή που χτυπήθηκε από την ισχυρή καταιγίδα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας 5.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και ορισμένα παλαιά που έχουν υποστεί ζημιές στον φέροντα οργανισμό η έχουν καταρρεύσει.

Επίσης όπως είπε ο κ Λέκκας, που βρίσκεται στην Καρδίτσα, είναι πολύ μεγάλες οι καταστροφές στις υποδομές και το οδικό δίκτυο.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι εργασίες επαναηλεκτροδότησης

Στην Κεφαλονιά συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων έχοντας επανηλεκτροδοτήσει κρίσιμες υποδομές όπως τα αντλιοστάσια, το αεροδρόμιο καθώς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα Ομαλά.  Επιπλέον έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι περιοχές της Σάμης, Προκοπάτα και Ροζάτα. 

Στην Ιθάκη τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ η μετάβαση του επιπλέον τεχνικού προσωπικού του με οχήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό πραγματοποιείται αυτή την ώρα, καθώς δεν εκτελέστηκε το πρωϊνό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από την  Κυλλήνη, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να ακολουθήσουν εναλλακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση από το λιμάνι της Πάτρας. Η ενισχυμένη ομάδα τεχνικού προσωπικού θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια τις επόμενες ώρες για την επανηλεκτροδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών του νησιού.

Στην Καρδίτσα  περισσότερο από το 40% της πόλης έχει ήδη επανηλεκτροδοτηθεί, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί υπόγειοι υποσταθμοί της πόλης είναι πλημμυρισμένοι, με αποτέλεσμα εκτός από την άντληση των υδάτων να απαιτείται και επιπλέον χρόνος για την πλήρη αποστράγγισή τους προκειμένου να ηλεκτριστούν. Στην περιοχή βρίσκονται ενισχυμένες τεχνικές δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ από τις γύρω περιοχές.

Στη Ζάκυνθο, όπου έχει επανηλεκτροδοτηθεί μεγάλο μέρος των περιοχών που επλήγησαν, συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την επανηλεκτροδότησή τους έως το βράδυ, στις περιοχές Τραγάκι, Κυψέλη, Κάτω, Μέσω και Άνω Γερακάριο, Αγ. Δημήτριο, Καλλιθέα, Πηγαδάκια, Καταστάρι και Ορθωνιές,

Εκτεταμένες ζημιές παρουσιάζει το Δίκτυο στις  περιοχές Αλυκές, Αλυκανάς, Μέσω και Άνω Βολίμα, Αναφωνήτρια, Μαριές και Εξωχώρα Καμπί. Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί αναμένεται η μετάβαση επιπλέον τεχνικού προσωπικού και εξοπλισμού του ΔΕΔΔΗΕ στο νησί προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ η επανηλεκτροδότηση των εν λόγων περιοχών. 

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με ενισχυμένο προσωπικό και εξοπλισμό που είχε προβλεφθεί εν όψει της επέλασης του φαινομένου Ιανός, ήταν από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρούν άμεσα στις απαραίτητες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία ωστόσο, η πρόσβαση στα περισσότερα σημεία των εκτεταμένων ζημιών προϋποθέτει εργασίες για τη διάνοιξη των οδικών αρτηριών προκειμένου να καταστεί εφικτό το έργο της επανηλεκτροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρίας Ιανός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.