ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνη: Εκκενώνονται κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19

08:41 - 23 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Παγώνη: Εκκενώνονται κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19
Την οριακή κατάσταση στη οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορονοϊό, ενώ ο «Ευαγγελισμός» δεν μπορεί πια να δεχτεί νέους ασθενείς. 

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας παράλληλα ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

Συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» ενώ ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη. Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.