ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα στην Κύπρο

19:14 - 03 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα στην Κύπρο
Είκοσι-δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,477 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Τρία από ιχνηλάτηση:
Το ένα άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 30/9, που σχετίζεται με το cluster Εθνικού Άχνας. Το σημερινό άτομο είχε συμπτώματα (βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες) από τις 30/9.
Το 2ο άτομο είναι στενή επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29/9 από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλου περιστατικού (27/9). Είναι το 4ο άτομο από αυτή την αλυσίδα.
Το 3ο άτομο είναι επαφή της μαθήτριας του Γυμνασίου Λινόπετρας που ανακοινώθηκε στις 27/9. Φοιτά σε Γυμνάσιο στην Επαρχία Λεμεσού. Στην αλυσίδα έχουμε πλέον 7 άτομα.

Τέσσερα από Ειδικές Ομάδες / Παραπομπή από γιατρό:
Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στις Βρετανικές Βάσεις. Στις 30/9 είχε πονόλαιμο.
Το 2ο άτομο είχε συμπτώματα από τις 30/9 (πονόλαιμο, μυαλγίες) και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό.
Το 3ο άτομο είχε συμπτώματα στις 29/9 (πυρετό, μυαλγία, βήχα) και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό.
Το 4ο άτομο έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

Έξι από πτήσεις:
Ένα άτομο ήρθε από τη Μόσχα στη Λάρνακα στις 2/10.
Δύο άτομα ήρθαν από το Λονδίνο στη Λάρνακα στην ίδια πτήση στις 2/10.
Τρία άτομα ήρθαν από την Αθήνα στην Λάρνακα στην ίδια πτήση στις 2/10.

Οκτώ από ιδιωτική πρωτοβουλία:

  • Δύο άτομα εργάζονται σε επιχείρηση στο Δασάκι της Άχνας. Έκαναν την εξέταση ιδιωτικά μέσω της εταιρείας όπου εργάζονται. Και οι δύο σημερινά άτομα είχαν συμπτώματα από τις 29/9, το ένα αγευσία και καταρροή και το άλλο αδυναμία και βήχα.
  • Ένα άτομο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης και επαφή ενός από τα προηγούμενα κρούσματα της ομάδας που ανακοινώθηκε στις 29/9. Έκανε τεστ για να μπορέσει να αγωνιστεί.
  • Ένα άτομο έκανε το τεστ ιδιωτικά, χωρίς να έχει συμπτώματα.
  • Ένα άτομο είχε συμπτώματα από τις 29/9 (πονόλαιμος, μυαλγία, πονοκέφαλος) και έκανε το τεστ ιδιωτικά.
  • Τρία άτομα έκαναν την εξέταση τη 12η μέρα για να αποδεσμευτούν από την καραντίνα τους σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα. Και τα τρία άτομα ήρθαν από τη Ρωσία: τα 2 άτομα στις 18/9 και το 3ο άτομο στις 20/9.

Ένα από Μικροβιολογικά εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Πρόκειται για Βρετανό που ήρθε στην Κύπρος τις 27/9 από Αγγλία. Στις 2/10 ανέπτυξε συμπτώματα (βήχα και πυρετό) και επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Μεταφέρθηκε στην Αμμόχωστο.

Στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκ των οποίων 4 στη ΜΑΦ. Στη ΜΕΘ Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 2 ασθενείς.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, ολοκληρώθηκαν 398 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 423 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,811.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 10 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια σε θάλαμο νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.