ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WWF Ελλάς: Ο στρατός υπαίτιος για τη φωτιά στη Δαδιά

19:41 - 03 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
WWF Ελλάς: Ο στρατός υπαίτιος για τη φωτιά στη Δαδιά
Ο στρατός φαίνεται πως έκανε τη -μεγάλη- ζημιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιά-Λευκίμης-Σουφλίου. Την υπόδειξη κάνε με αναλυτική της αναφορά η WWF Ελλάς.

Όπως τονίζει παρότι εκκρεμεί η έκδοση επίσημου πορίσματος, “σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά και απόλυτα ενημερωμένα στοιχεία, η έναρξη της πυρκαγιάς συνδέεται με τις εκπαιδευτικές βολές που εκτελούνταν εκείνη την ώρα από τον στρατό στο πεδίο βολής Λευκίμης, προφανώς χωρίς την τήρηση επαρκών μέτρων πυρασφάλειας».

Όπως επισημαίνει ακόμη η περιβαλλοντική οργάνωση, η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο πεδίο βολής Λευκίμμης – Εβρου και εξαπλώθηκε λόγω του νοτίου ανέμου και της τοπογραφίας της περιοχής προς την καρδιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

«Η ελλιπής εφαρμογή μέτρων πυροπροστασίας είχε ως αποτέλεσμα να καεί μέρος του Εθνικού Πάρκου. Παρά το γεγονός ότι χθες η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς στην περιοχή ήταν μέση (κατηγορία 2), η φωτιά πήρε άμεσα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης», υπογραμμίζει η WWF.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.