ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ ανοίγει νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της

19:53 - 05 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ ανοίγει νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της
Κανένας τομέας ίσως δεν αποτυπώνει τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη όσο η ΔΕΗ, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του απόψε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, η ΔΕΗ το 2019 έφτασε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, ωστόσο πλέον έχει εξυγιανθεί, ενώ είναι και πάλι κερδοφόρα αποτελώντας παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα.

Επιπλέον, η επιχείρηση που συνειδητά είχε οδηγηθεί με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά, προς όφελος των ανταγωνιστών της, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, σήμερα, χωρίς ΝΟΜΕ, είναι και πάλι ανταγωνιστική, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών. Και ακόμη, ήταν κολλημένη στο λιγνίτη, με ελάχιστη συμμετοχή στις ΑΠΕ, και ολόκληρες περιοχές της χώρας βρίσκονταν βυθισμένες στη μόλυνση, ενώ σήμερα εισέρχεται σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας και οι περιοχές αυτές, στην τροχιά της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

"Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές και αντανακλούν τη μεγάλη διαφορά που γίνεται τώρα στον τόπο", ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2019 η ΔΕΗ ήταν ίσως το πιο επείγον οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα την περίοδο εκείνη, ενώ ο ορκωτός ελεγκτής είχε επισήμως μιλήσει από την άνοιξη για το πρόβλημα βιωσιμότητας που την απειλούσε.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στην απολιγνιτοποίηση και το σχέδιο δίκαιης μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας με την εφαρμογή του νέου κοινοτικού πλαισίου του target model.

ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της. Με τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα", κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.