ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάσκα παντού συστήνουν οι επιδημιολόγοι- «Μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό»

08:17 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Μάσκα παντού συστήνουν οι επιδημιολόγοι- «Μην περιμένετε να γίνει υποχρεωτικό»
«Η κατάσταση είναι σταθεροποιήσιμη αλλά ανησυχητική, καθώς από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, συστήνοντας τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.

Όσον αφορά τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα Υγείας, σύμφωνα με την κ. Παγώνη, σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται με Covid-19, - συνολικά και όχι σε ΜΕΘ, γύρω στα 630 άτομα, ενώ όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός στην Αττική, τα 2/3 των κλινών ΜΕΘ COVID-19 είναι κατειλημμένα.

Ειδικότερα, από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές (ποσοστό 64%). Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 να μένουν κενές (ποσοστό 33%).

Τελευταία τροποποίηση στις 08:21 - 06 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.