ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται θέμα lockdown στην Αττική

10:41 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Στην επικείμενη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική παρέπεμψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας παράλληλα την πιθανότητα επιβολής τοπικού lockdown.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά, αλλά δεν θα ανακοινώσει κάτι καινούριο.

Όπως σχολίασε, έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και η Ελλάδα εξακολουθεί να πάει πολύ καλά.

Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

"Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών."

Τέλος, επεσήμανε ότι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική."

Για την απόφαση στη δίκη Χρυσή Αυγή ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι μια ποινική διαδικασία και ότι η κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα. 

 
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.