ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Τσιόδρα για Θεσσαλονίκη-Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη το απόγευμα

11:37 - 19 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» Τσιόδρα για Θεσσαλονίκη-Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη το απόγευμα
Άκρως ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς και αρκετούς πολίτες να επιμένουν να μην εφαρμόζουν τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Νυχτερινοί αλλά και ημερήσιοι συνωστισμοί σε πλατείες και πάρκα, φοιτητικά πάρτι σε πανεπιστήμια αλλά και πλήθος κόσμου σε κέντρα διασκέδασης παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 508 νέα κρούσματα, αριθμό –ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από γνωστό κλαμπ της Αθήνας όπου οι πελάτες διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου χωρίς μέτρα ασφαλείας, χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλο.

Στην πλατεία Συντάγματος, επίσης το βράδυ του Σαββάτου, δεκάδες νέοι κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς μάσκες. Απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση αστυνομικών της άμεσης δράσης.

Ανάλογες εικόνες καταγράφτηκαν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα και στην επιβαρυμένη Κοζάνη.

Λαζανάς: Οι ειδικοί δεν μπορούμε πια να πείσουμε

Ο παθολόγος – λοιμωξιολογος Μάριος Λαζανάς τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως πρέπει να γίνουν τεράστιες προσπάθειες για να πειστεί ο κόσμος να εφαρμόσει τα μέτρα και από την άλλη η πολιτεία σε λογικά πλαίσια πρέπει να προσπαθήσει να τα επιβάλλει.

Τόνισε πως ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι νέοι δεν έχουν πειθαρχήσει στα μέτρα και πρόσθεσε ότι οι ειδικοί πλέον δεν μπορούν να πείσουν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown ο κ. Λαζανάς είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι τέτοιο αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί γιατί τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην ψυχολογία.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη το απόγευμα

Την ανησυχία του για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην σύσκεψη που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους ειδικούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας με βάση τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 19 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.