ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ησυχία… η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης αναπαύεται!

17:31 - 20 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ησυχία… η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης αναπαύεται!
Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έχουν σταθερά ανοδική τάση, όπως δυστυχώς και των διασωληνωμένων και των συνανθρώπων μας που δεν τα κατάφεραν. Τα μέτρα εφαρμόζονται από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και βασικός στόχος είναι η προστασία όλων μας δηλ. η ζωή μας.

Παρά ταύτα όμως, υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι επιμένουν, να μην τηρούν κανένα μέτρο και να συνεχίζουν την καθημερινότητά τους με τα προ κορωνοϊού δεδομένα. Συναθροίσεις πολλών ατόμων, ο ένας δίπλα στον άλλον και κανένας να μην φοράει μάσκα. Το ζήτημα δεν είναι η ηλικία των ανθρώπων αυτών και κυρίως αν είναι οι νέοι μας. Μην ξεχνάμε, ότι πολλά κρούσματα παρουσιάστηκαν σε γάμους ή κηδείες ή χώρους μαζικής εργασίας, όπου δεδομένα η ηλικία των παρευρισκομένων δεν είναι νεαρά.

Η Θεσσαλονίκη έχει σταθερά υψηλά νούμερα κρουσμάτων, όπως σταθερή είναι και η συνάθροιση πολλών ανθρώπων – πάντα χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις.

Το μεγάλο ερώτημα που έχουν όλοι οι κάτοικοι, είναι: τι κάνει η Αστυνομία;

Και είναι εύλογο αυτό το ερώτημα υπό τα δεδομένα: Οι συναθροίσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι συναθροίσεις λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένα σημεία. Οι συναθροίσεις είναι προσυνεννοημένες και όχι τυχαίες. Οι συναθροίσεις περιλαμβάνουν κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο από κάπου αγοράζεται. 

Εύλογο, επίσης, είναι, ότι στο συγκεκριμένο αυτό ερώτημα δεν συμπεριλαμβάνεται η πλειοψηφία των αστυνομικών αλλά ο έχων την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι που θα δώσει την διαταγή τόσο για τις ενέργειες πρόληψης όσο και  για τις αντίστοιχες της ήπιας συμμόρφωσης ή της ήπιας καταστολής. Εν τέλει, δεν έχει να κάνει με ένοπλους εγκληματίες.

Έχει δώσει άραγε την σχετική διαταγή; Αν την έχει δώσει, είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα; Αν δεν την έχει δώσει, θα μας ενημερώσει, γιατί;

Εκ του βεβαίου αποτελέσματος, το οποίο είναι πανελληνίως γνωστό μέσω της τηλεόρασης, των εφημερίδων και του διαδικτύου, τίποτα δεν γίνεται. Η Θεσσαλονίκη ¨φιγουράρει¨ με τα πάρτυ της, με τα ποτά της και πολλές φορές όλα αυτά με μουσική υπόκρουση! Η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης σίγουρα δεν έχει κάνει ποτέ βόλτα και στην Παραλιακή, από την πλευρά των καταστημάτων, όπου οι πεζοί πρέπει να ανέβουν στα τραπέζια ή να αγκαλιαστούν με τους θαμώνες, για να περπατήσουν.

Αν προσθέσουμε και την προ κορωνοϊού εγκληματικότητα, η οποία δηλώνει ακόμη παρούσα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει εδώ και καιρό. Ο πιο γνωστός δρόμος της πόλης η Αριστοτέλους είναι, ελέω Ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, το ¨φυσικό όριο¨ νομιμότητας και παρανομίας. Στα μισά του πεζόδρομου αυτού από την οδό Ερμού, την Εγνατίας, την Ρωμαϊκή Αγορά και τον Σταθμό του ΟΣΕ ο κίνδυνος παραμονεύει σταθερά.

Καλά και σωστά είναι τα μέτρα των επιστημόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στην πράξη όμως, η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης πάσχει στην επιτήρηση της τήρησής τους.

Καληνύχτα, κάπου εκεί στο Αστυνομικό Μέγαρο!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.