ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή έκδοσης απόφασης για αναστολές ποινών

08:55 - 22 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Δίκη Χρυσής Αυγής: Εν αναμονή έκδοσης απόφασης για αναστολές ποινών
Συνεχίζεται στις 11 το πρωί της Πέμπτης η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ με την έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας αναμένεται να αγορεύσει επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο Κασιδιάρης προσήλθε στη δικαστική αίθουσα και ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο, αιτώντας να κληθεί να εξεταστεί «παράγοντας της κυβέρνησης Σαμαρά», τον οποίο κατονόμασε, καθώς, όπως είπε, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος συνομίλησε δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Ρουπακιά. 

Αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποσυρθεί σε διάσκεψη και η πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί. Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Αν, ωστόσο, το δικαστήριο θέλει να διασκεφθεί αρκετές ώρες τότε μάλλον η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.

Σημειώνεται πως αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.