ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Οι αλλαγές στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας-Τα υπό εξέταση μέτρα

08:10 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Οι αλλαγές στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας-Τα υπό εξέταση μέτρα
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα υγειονομικά μέτρα, μετά την επικαιροποίηση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας έναντι της νόσου Covid-19, που γνωστοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, από σήμερα 26 Οκτωβρίου συνολικά 25 Περιφερειακές Ενότητες θα είναι στο επίπεδο 1-ετοιμότητας, 33 στο επίπεδο 2-επιτήρησης, 14 στο επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης και δύο στο επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου. Επίσης, συνολικά 24 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας αλλάζουν επίπεδο: οι 13 έχουν καλύτερη εικόνα και κατεβαίνουν σε επίπεδο συναγερμού, αντιθέτως 11 εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο, οπότε ανεβαίνουν επίπεδο.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα προστασίας για το δεύτερο κύμα πανδημίας, που μεταξύ άλλων προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό επίπεδο κάθε περιοχής, καθώς και περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 00:30 μέχρι τις 05:00. Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

dzghdtghf

ghmfghgfhfg

vgcbhgdtfdhtdgfx

Τα επόμενα μέτρα

Κρίσιμες θεωρούνται οι ερχόμενες δύο εβδομάδες για τη χώρα μας, καθώς ο κορονοϊός «σαρώνει» με τα διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως και τις 05:00 και η καθολική χρήση μάσκας στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές του υγειονομικού χάρτη, είναι δύο μέτρα ικανά να ανακόψουν τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο, εκτός των δύο παραπάνω μέτρων, στο τραπέζι της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα πακέτα μέτρων, πιο αυστηρά, που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές πόλεις με βεβαρημένο ιικό φορτίο.

Ειδικότερα, τα τρία νέα μέτρα κατά του κορονοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για την Κοζάνη και για την Καστοριά που είναι στο κόκκινο.
  • Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι. Να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.
  • Περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. Ένα μέτρο που είχε ακουστεί, είχε διαψευστεί, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.