ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Ούτε το ΔΝΤ δεν έφερε τέτοιο πτωχευτικό πλαίσιο

13:18 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ηλιόπουλος: Ούτε το ΔΝΤ δεν έφερε τέτοιο πτωχευτικό πλαίσιο
Για την επιτυχία της πρότασης δυσπιστίας να ακυρώσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό ώστε να περάσει στα "κρυφά" ο νέος πτωχευτικός κώδικας, μίλησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι έγινε μία τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, "από την οποία φάνηκε ότι η ΝΔ είναι πλήρως απομονωμένη στο Κοινοβούλιο, καθώς είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο".

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρόκειται για έναν πτωχευτικό, "που ακόμα και το ΔΝΤ, στις πιο μαύρες μέρες της περιόδου ‪2012‬-14, ντράπηκε να προτείνει", σημειώνοντας πως "με αυτόν τον νόμο καταργείται, πλέον, οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας".

Τόνισε, δε, ότι αυτός ο νόμος έρχεται μέσα σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, "όταν -με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- τα ελληνικά νοικοκυριά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έχουν χάσει 3,9 δισ. σε σχέση με τα εισοδήματα του '19, όταν το 12% των εργαζομένων δουλεύουν για μισθούς έως 200 ευρώ, όταν η ανεργία προβλέπεται να ξεπεράσει το 20% και η ύφεση φτάνει το 10%".

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι σε αυτές τις συνθήκες "μεγάλο τμήμα των πολιτών, που αντικειμενικά θα οδηγηθούν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, αντιμετωπίζονται πλέον γενικά από την κυβέρνηση ως στρατηγικοί κακοπληρωτές". "Σε μια τέτοια στιγμή, εν μέσω πανδημίας, αυτό το πτωχευτικό θα πετάει κόσμο στον δρόμο", συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.