ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την αποτίμηση των μέτρων

08:55 - 27 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την αποτίμηση των μέτρων
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ελλάδα λόγω του κορονοϊού, που εξαπλώνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Κρίσιμες ημερομηνίες θεωρούνται το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου, αλλά η πρώτη αποτίμηση θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, που ο ιός θα δείξει εάν έχει διεισδύσει περαιτέρω στην κοινότητα.

Εάν τα μέτρα δεν αποδώσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, εξετάζεται το επόμενο βήμα, που ενδεχομένως να είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου για κάποιες κατηγορίες της εστίασης.

Η ανησυχητική κατάσταση στις Σέρρες

Στις Σέρρες προκαλούν προβληματισμό τα αυξημένα κρούσματα, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα είναι η μόνη στη χώρα που πέρασε δύο επίπεδα σε 15 ημέρες, δηλαδή από το «πράσινο» στο «πορτοκαλί».

Πολλοί αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων στο γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες οι Σέρρες ήταν πόλος έλξης για διασκέδαση από «πορτοκαλί» και «κίτρινες» περιφερειακές ενότητες.

Στο γηροκομείο της πόλης επιβεβαιώθηκαν 13 θετικά κρούσματα, 7 σε ηλικιωμένους και 6 σε εργαζόμενους.

Το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ο συνωστισμός στη Θεσσαλονίκη

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Κάνω έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν ιδίως για τους πιο ευάλωτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανεύθυνη για ψηφοθηρικούς λόγους χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον συνωστισμό πιστών στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. «Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση αντί να σοβαρευτεί κάνει πως τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Ζει στην εικονική πραγματικότητα των fake news και του λαϊκισμού της εύκολης λύσης μέσα από τη διαρκή επίκληση ενός εμβολίου που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα».

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid, που αφορά στο διάστημα από 15 μέχρι 21 Οκτωβρίου, παρατηρείται σημαντική αύξηση στους μέσους όρους των ημερησίων κρουσμάτων και θανάτων, με παράλληλα σταθεροποίηση στον ημερήσιο αριθμό των διασωληνωμένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:36 - 27 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.