ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμαρχος Ιωαννίνων: Στο 90% η πληρότητα στις μονάδες κορονοϊού

11:27 - 27 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Δήμαρχος Ιωαννίνων: Στο 90% η πληρότητα στις μονάδες κορονοϊού
Το 90% των μονάδων κορονοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε την Τρίτη ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, εκτιμώντας ότι «είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση, αλλά και της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας».

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ελισάφ τόνισε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κορονοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πως οι 3 μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα και «το χειρότερο είναι ότι υπάρχει συνεχιζόμενος αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων είπε πως αυτό εξηγείται λόγω συρροής κρουσμάτων «όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων».

Ο κ. Ελισάφ σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, υπήρξε όμως χαλάρωση από εκεί και πέρα, και απέδωσε την έξαρση της πανδημίας στη μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.