ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που «διέλυσε» το ΚΑΛΛΙΣΤΩ

12:31 - 27 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που «διέλυσε» το ΚΑΛΛΙΣΤΩ
Συνελήφθη ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου MAERSK LAUNCESTON που προσέκρουσε στο ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε. Το MAERSK LAUNCESTON, ένα μεγάλο πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, πορτογαλικής σημαίας είχε ως προορισμό το Τσανάκκαλε της Τουρκίας.

Τη σοβαρή ζημιά που προκάλεσε στο ναρκοθηρευτικό πλοίο ΚΑΛΛΙΣΤΩ το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON μαρτυρoύν φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ λίγο μετά το ατύχημα.

kall 2222

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί της Τρίτης όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε απο πάνω» του! Το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 27 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.