ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πανδημία «πληγώνει» την Ελλάδα- Κρίσιμο το επόμενο διάστημα

09:53 - 28 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Η πανδημία «πληγώνει» την Ελλάδα- Κρίσιμο το επόμενο διάστημα
Με δύο νέα αρνητικά ρεκόρ και αρκετές μετατάξεις στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, συνοδεύτηκε την Τρίτη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε χθες το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων καταγράφοντας για πρώτη φορά 1.259 νέα κρούσματα- τα 295 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 291 στη Θεσσαλονίκη, η οποία συμπληρώνει την ομάδα των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας που αυτή τη στιγμή πλήττεται ιδιαίτερα από τον ιό.

Από την άλλη, καταγράφηκε επίσης ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει πως σε ΜΕΘ νοσηλεύονται συνολικά 102 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί δείκτη της πίεσης που δέχεται, και θα δεχτεί, το σύστημα υγείας μιας χώρας, ενώ κινείται αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων. Όσο δηλαδή αυξάνονται τα κρούσματα τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός, αρχικά των νοσηλειών και έπειτα των διασωληνώσεων.

Οι αλλαγές στον χάρτη

Στο «κόκκινο» επίπεδο μεταφέρονται τα Ιωάννινα και οι Σέρρες από τις 06:00 της Πέμπτης, λόγω αυξημένου ιικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Επίπεδο ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, που περνούν πλέον στο 3- «πορτοκαλί», ενώ η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο 2-«κίτρινο».

Ιδιαίτερα κρίσιμες χαρακτήρισε τις δύο επόμενες εβδομάδες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι αδύνατο τώρα να ελεγχθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα η διασπορά του ιού».« Έχουμε δύσκολο Δεκέμβριο, ίσως και δύσκολο Ιανουάριο, αλλά τότε με την ελπίδα του εμβολίου», πρόσθεσε.

«Κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατό πιο ανεκτά μέτρα, να αποφύγουμε το lockdown - το lockdown είναι η τελευταία των τελευταίων επιλογή σε όλη την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 28 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.