ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Οδεύει σε lockdown η Θεσσαλονίκη- Κρίσιμες συσκέψεις

09:11 - 29 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Οδεύει σε lockdown η Θεσσαλονίκη- Κρίσιμες συσκέψεις
Η δραματική και ταχύτατη έξαρση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αυξάνει σημαντικά και τις πιθανότητες να εισέλθει η περιοχή άμεσα στο επίπεδο 4, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με lockdown.

Στο επίπεδο 4 βρίσκονται ήδη Κοζάνη και Καστοριά, ενώ από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε lockdown μπήκαν επίσης Ιωάννινα και Σέρρες.

Δυστυχώς, σε αυτές είναι εξαιρετικά πιθανό να προστεθεί και η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν την επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη, όπου την Τετάρτη καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα, καθώς και την ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης επικεφαλής κλιμακίων του Οργανισμού.

Ο κ. Αρκουμανέας, όπως γίνεται γνωστό, θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στο επίπεδο 4 (κόκκινο), ήτοι σε lockdown, αναμένεται να τεθούν τόσο η Λάρισα, η οποία είχε επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιάσει ραγδαία αύξηση, όπως και η περιοχή της Ροδόπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.