ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

13:22 - 29 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση.

Ειδικότερα, κατά την συνάντηση, η ΕΔΕ εξέφρασε την ανησυχία της και την έντονη αντίθεσή της στην φημολογούμενη αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών και τη θεσμοθέτηση του βοηθού δικαστή στον Άρειο Πάγο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε την ΕΔΕ, ότι σε κάθε περίπτωση οι βοηθοί δικαστή δεν μπορεί παρά να είναι δικαστικοί υπάλληλοι που θα συνεπικουρούν τους δικαστές όλων των βαθμίδων, εφόσον τα δικαστήρια το κρίνουν σκόπιμο, ενώ συμφώνησαν τα δύο μέρη "στην ανάγκη διατήρησης της επετηρίδας ως ασφαλούς κριτηρίου προαγωγής δικαστών και εισαγγελέων".

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του η παράταση του ωραρίου των ποινικών ακροατηρίων, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ενώ υποσχέθηκε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα Ειρηνοδικεία από τον Ιούνιο του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.