ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιάρας: Δεν τίθεται θέμα παράτασης ωραρίου στα ποινικά δικαστήρια

19:25 - 29 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τσιάρας: Δεν τίθεται θέμα παράτασης ωραρίου στα ποινικά δικαστήρια
Τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις του η παράταση του ωραρίου των ποινικών ακροατηρίων έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα των δικαστών με αφορμή τη συνάντηση αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των δικαστικών λειτουργών και τη θεσμοθέτηση του βοηθού Δικαστή στον Άρειο Πάγο. «Διατυπώσαμε την ανησυχία μας και την έντονη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δηλώνει η Ένωση.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι βοηθοί Δικαστή δεν μπορεί παρά να είναι δικαστικοί υπάλληλοι που θα συνεπικουρούν τους Δικαστές όλων των βαθμίδων, εφόσον τα δικαστήρια το κρίνουν σκόπιμο, σημειώνουν και προσθέτουν πως «συμφωνήσαμε στην ανάγκη διατήρησης της επετηρίδας ως ασφαλούς κριτηρίου προαγωγής Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο Υπουργός επίσης  σημείωσε πως δεν είναι στις προθέσεις του η παράταση του ωραρίου των ποινικών ακροατηρίων».

Στη συνέχεια, αναφέρει, «αναφερθήκαμε στο κατατεθέν Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναγνωρίσαμε ως θετικό στοιχείο την πρόβλεψη του άρθρου 4 ΙΒ’ που ικανοποιεί το αίτημά μας και θέτει ως ανώτατο όριο χρεώσεων στις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών το προβλεπόμενο στον Κανονισμό του κάθε Δικαστηρίου» και σημείωσε πως «επαναλάβαμε την αρνητική μας θέση για την φωτογραφική διάταξη του άρθρου 40 ζητώντας να αποσυρθεί και δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε άμεσα ολοκληρωμένη πρόταση για τις εικονοτηλεδιασκέψεις».

Τέλος ο Υπουργός υποσχέθηκε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα Ειρηνοδικεία από τον Ιούνιο του 2019 και να ενισχυθεί η στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας που ασχολείται με τον υπολογισμό των μισθολογικών ωριμάνσεων, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 29 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.