ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι 12 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμες οι «Τρύπες Καραμανλή»

18:36 - 30 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Μέχρι 12 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμες οι «Τρύπες Καραμανλή»
Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης στη ρωγμή του βράχου στην Αθηνών-Σουνίου στη σήραγγα Λουμπάρδα (Τρύπες Καραμανλή).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επιθεώρησε σήμερα την πορεία υλοποίησης των έργων άρσης επικινδυνότητας που εκτελεί η Περιφέρεια στην εν λόγω σήραγγα στο ρεύμα από τη Βάρκιζα προς το Σούνιο. Κατά την επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης και ο σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη για το πως εξελίσσονται τα έργα.

Οι εργασίες άρσης επικινδυνότητας ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου με απόφαση του Περιφερειάρχη, μετά τον εντοπισμό ρωγμών στους βράχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Τα έργα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, η σήραγγα υπολογίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην περιοχή της Λουμπάρδας στη σήραγγα Καραμανλή από τη ροή της Βάρκιζας προς το Σούνιο για να ελέγξουμε τα έργα. Θέλω να δηλώσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και να ευχαριστήσω θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, διότι μέσα σε ελάχιστες μέρες ήδη βαίνουμε προς την ολοκλήρωση ενός σημαντικού από κάθε άποψη έργου. Βρισκόμαστε στη φάση εφαρμογής συρματοκιβωτίων τα οποία θα συμβάλουν στην ασφάλεια της σήραγγας.

Έχει προηγηθεί καθαρισμός και αφαίρεση όλων των βράχων και των σαθρών σημείων που αποτελούσαν παράγοντες αύξησης της επικινδυνότητας και μέχρι τις 11 με 12 Νοεμβρίου πιστεύουμε ότι η σήραγγα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, με νέα ποιοτική ασφαλτόστρωση, νέο φωτισμό led για κάθε οδηγό που θα διέρχεται από εδώ. Επιπλέον, προγραμματίζουμε από το Δεκέμβριο τη διαδικασία τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων στα πρανή του βουνού με στόχο και εκεί να παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο, με μακροπρόθεσμη διάρκεια, που θα διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία και πάνω από όλα όρους ασφάλειας στη διέλευση των οχημάτων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.