ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δε θα αφήσουμε τη Σάμο ανυπεράσπιστη

10:36 - 31 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Γεωργιάδης: Δε θα αφήσουμε τη Σάμο ανυπεράσπιστη
Για σειρά θεμάτων της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραχώρησε το Σάββατο συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην τραγωδία και τις καταστροφές που επέφερε ο σχυρός σεισμός στη Σάμο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δε θα αφήσει τη Σάμο μόνη και ανυπεράσπιστη. 

«Οι ζημιές θα καταγραφούν, οι άνθρωποι θα αποζημιωθούν, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει γρήγορα τα χρήματα. Ό,τι ανθρωπίνως μπορεί να γίνει, θα γίνει. Όλα όσα θα κάνουμε, όμως, δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονέων», ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως πρόκειται για μια πράξη που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη, ενώ υπογράμμισε πως αν προκύψει εμπλοκή φοιτητών στο γεγονός, πρέπει να τους αφαιρεθεί διά παντός η δυνατότητα φοίτησης σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

«Δεν μπορείς να είσαι φοιτητής και να έχεις συμμετάσχει σ’ αυτό το έγκλημα. Μόνο οι ναζί στους εβραίους έκαναν τέτοια πράγματα. Το έκαναν τώρα αυτοί οι φασίστες. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο μαύρος, είναι και κόκκινος. Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε πολλά χρόνια την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, έχουμε φθάσει να ξεχνάμε τον κόκκινο φασισμό», σχολίασε.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη των επιχειρήσεων των οποίων η δραστηριότητα θα ανασταλεί λόγω των νέων περιορισμών. «Ασφαλώς και θα αποζημιωθούν από το κράτος με σειρά μέτρων έτσι ώστε να παραμείνουν όρθιες, όπως ακριβώς κάναμε και την περασμένη άνοιξη».

Για το ζήτημα της μείωσης των ενοικίων των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών. «Με σεβασμό στην ιδιοκτησία, ψηφίσαμε την εθελοντική μείωση ενοικίων για να δώσουμε την ευκαιρία να τα βρουν μεταξύ τους ιδιοκτήτες – ενοικιαστές στις νέες οικονομικές συνθήκες.

Εάν αυτή η καλόπιστη διάθεση δεν ευδοκιμήσει, δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να καταστραφούν. Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες: ένα ακίνητο δεν μπορεί να μην έχει μικρότερο ενοίκιο σε χρονιά υφέσεως 8-9%. Αυτό λέει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης. Παρακαλώ, λοιπόν, να δείξουν όλοι την δέουσα κατανόηση σε μία δύσκολη χρονιά. Το κράτος δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της απώλειας κανενός».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το κρίσιμο σημείο καμπής στο οποίο βρίσκεται η χώρα αναφορικά με την πανδημία. «Οι επόμενες 15-20 ημέρες θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Εάν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα δείχνοντας την πειθαρχία που δείξαμε τον περασμένο Απρίλιο, θα γλιτώσουμε το γενικό lockdown. Αυτός είναι και ο στόχος της Κυβερνήσεως».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.