ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις μετά την επίθεση στο ΟΠΑ

15:07 - 31 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις μετά την επίθεση στο ΟΠΑ
Τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στις 16.00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το περιστατικό προπυλακισμού του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» επεσήμανε, παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας  έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Η επίθεση εις βάρος του Δημήτρη Μπουραντώνη, πρύτανη του ΟΠΑ, έλαβε χώρα την Πέμπτη από ομάδα του αντεξουσιαστικου χώρου, στην πρυτανεία του πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, αναρτήθηκε φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον κ. Μπουραντώνη να δέχεται επίθεση από ομάδα ατόμων, η οποία του κρέμασε από τον λαιμό ταμπέλα, με το σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποια προκάλεσε την αντίδραση όλων των πολιτικών κομμάτων, ανέλαβε η «πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», στο πλαίσιο των δράσεων υπέρ των κατειλημμένων κτίριων.

Σημειώνεται πως την ενέργεια έχουν ήδη καταδικάσει έντονα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.