ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δερμιτζάκης: Τουλάχιστον μέχρι Φεβρουάριο τα νέα μέτρα

22:02 - 02 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Δερμιτζάκης: Τουλάχιστον μέχρι Φεβρουάριο τα νέα μέτρα
Στο ενδεχόμενο διατήρησης των νέων μέτρων για τη μεγαλύτερη περίοδο του χειμώνα, αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής σχολίασε πως εάν συγκεντρωθούμε τώρα στο να συζητάμε πώς θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα τα καταφέρουμε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο καθηγητής στη σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων είτε με την βοήθεια μηχανισμών ελέγχου, είτε με ενημέρωση, ενώ εκτίμησε πως η εφαρμογή τους δεν πρόκειται να επεκταθεί μέχρι τον Ιούνιο, αλλά σίγουρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Φεβρουάριο.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής, κυρίως το μέτρο της εφαρμογής μάσκας παντού αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συνδυασμό με κάποιους άλλους μικρότερους, από τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν δεν πρόκειται να λήξουν, σύμφωνα με την κρίση του, νωρίτερα από τον Φεβρουάριο.

«Ίσως με ένα διάλειμμα μια-δύο ημέρες τα Χριστούγεννα για να καταλάβει ο κόσμος τις γιορτές» πρόσθεσε.

«Μη συζητάμε τι θα θέλαμε, να συζητάμε ποια είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για τεράστια αύξηση και χώρες που κάνουν ολικά lockdowns την ώρα που η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να ελέγξει την πορεία της πανδημίας, διατηρώντας μια μορφή δραστηριότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.