ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επιθέσεις σε Γαλλία-Αυστρία οδηγούν σε προληπτικά μέτρα την ΕΛΑΣ

14:25 - 03 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Οι επιθέσεις σε Γαλλία-Αυστρία οδηγούν σε προληπτικά μέτρα την ΕΛΑΣ
Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία.

Στην Ευρώπη υπάρχει επανενεργοποίηση τζιχαντιστικών δυνάμεων και παρότι στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη δράση, λαμβάνονται κάποια προληπτικά μέτρα για παν ενδεχόμενο.

Βασικά κινητοποιούνται οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την ενίσχυση και εντατικοποίηση των φυλάξεων σε αυστριακούς στόχους (πρεσβεία της Αυστρίας, οικία πρέσβη, εγκαταστάσεις μεγάλων αυστριακών εταιρειών με έδρα την ελληνική πρωτεύουσα). Ανάλογα μέτρα είχαν ληφθεί προ ημερών σε γαλλικούς στόχους (πρεσβεία Γαλλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο, γαλλικές επιχειρήσεις κλπ), ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Επίσης, οι «ειδικές» υπηρεσίες (Κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ) παρακολουθούν άτομα για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να σχετίζονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Βέβαια, η Ελλάδα ήταν ούτως ή άλλως σε ετοιμότητα, ιδιαίτερα μετά το "καμπανάκι" που είχε σημάνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Φατάχ αλ Σίσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.