ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λινού: Εφικτά τα μέτρα μόνο αν γίνουν εύκολα

13:05 - 04 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Τη σημασία της διατήρησης των υφιστάμενων μέτρων ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο γενικό lockdown επισήμανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Αθηνά Λινού.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η κ. Λινού τόνισε πως υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες να είναι τα μέτρα εφικτά και αποδεκτά.

«Εφικτά θα γίνουν τα μέτρα μόνο αν γίνουν εύκολα. Δηλαδή να συνταγογραφούνται όλα τα τεστ να δώσουμε το περιθώριο να μπορεί να κάνει και ο εργαζόμενος στο μεροκάματο, να καλύπτονται τα οικονομικά έξοδα».

Παράλληλα, η κ. Λινού ανέφερε πως θα πρέπει να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις με αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με οποιονδήποτε τρόπο, όπως νέα λεωφορεία ή κουπόνια, ενώ απαιτείται να γίνονται συνεχώς τεστ σε μονάδες που έχουν συγχρωτισμό όπως, οι φυλακές, η αστυνομία, ο στρατός αλλά και οι ευαίσθητες δομές όπως οι καταυλισμοί Ρομά και προσφύγων.

«Τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους. Ακόμη και σε όσους είναι επιφυλακτικοί ή αρνητές, θα πρέπει να προσεγγιστούν με σωστό τρόπο ώστε να πειστεί ακόμα και ο τελευταίος. Αυτό θα γίνει με σωστή επικοινωνία των μέτρων, σημείωσε στη συνέχεια η καθηγήτρια επιδημιολογίας. 

Τέλος, για την κατάσταση στην Αττική, η κ. Λινού, εξήγησε ότι δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα. Και ο λόγος, όπως είπε, είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία και μελέτες σε αντιπροσωπευτικό δείγμα. Αυτό όπως είπε, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός τεστ αλλά και σχεδιασμού.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.