ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Λυπηρή η συμπεριφορά της Τουρκίας-Υπονομεύει το διάλογο

16:25 - 04 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Λυπηρή η συμπεριφορά της Τουρκίας-Υπονομεύει το διάλογο
Την απογοήτευση της από τη συνέχιση των σεισμικών ερευνών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εκφράζει με γραπτή ανακοίνωση η Κομισιόν, τονίζοντας πως η δραστηριότητα αυτή επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, "οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή -ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο".

"Η συμπεριφορά της Τουρκίας δε συμβάλλει σε "μόνιμες λύσεις" ενώ συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή," υπογραμμίζει ο κ. Στάνο.

"Ο διάλογος με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

"Οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν και να ταξινομηθούν στον πίνακα διαπραγματεύσεων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.