ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στα κομμωτήρια λόγω του επερχόμενου lockdown (video)

23:35 - 05 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Χαμός στα κομμωτήρια λόγω του επερχόμενου lockdown (video)
Στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πληρότητας δούλεψαν την Πέμπτη τα περισσότερα κομμωτήρια της Αθήνας και του Πειραιά, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέα καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω έξαρσης της πανδημίας Covid-19.

Οι πολίτες έσπευσαν να προετοιμαστούν για την καραντίνα των τριών εβδομάδων και πολλοί ξεκίνησαν με μια στάση για κούρεμα.

Οι επιχειρήσεις κομμωτικής και τα κέντρα περιποίησης έκαναν χρήση του διευρυμένου ωραρίου, το οποίο από τις 4 Μαΐου έχει επεκταθεί από τις 7 πμ μέχρι τις 10 μμ, αφού τα τηλέφωνα για ραντεβού είχαν ξεκινήσει από χθες το απόγευμα.

«Χθες το βράδυ είχα γύρω στις τριάντα κλήσεις. Στην αρχή νόμιζα ότι έγινε κάτι κακό. Έπαιρναν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού ή να τα αλλάξουν γιατί τις επόμενες ημέρες ήταν γεμάτα. Σήμερα από τις επτά και μισή ξεκίνησαν πάλι τα τηλέφωνα στο κινητό», λέει ο Τάσος Μανωλόπουλος που εργάζεται ως κομμωτής, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χάρης Αργυρός ο οποίος διατηρεί ένα σύγχρονο κουρείο στα Άνω Πετράλωνα περιγράφει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τι επικράτησε μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. «Είναι κλεισμένα για τις επόμενες δυο μέρες τα ραντεβού μέχρι να γίνει το ολικό lockdown. Αυτή η προσέλευση του κόσμου είναι πρωτοφανής. Μέσα σε δυο μέρες θα εξυπηρετηθεί σχεδόν όλο το πελατολόγιο».

Αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου θεωρούν πως αναγκάζονται να κλείσουν λόγω κάποιων παραβάσεων από επιχειρηματίες της εστίασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:38 - 05 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.