ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφιακή μετάβαση: Νέος χάρτης συχνοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο (video)

09:00 - 06 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Ψηφιακή μετάβαση: Νέος χάρτης συχνοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο (video)
Άρχισε από σήμερα η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών από την DIGEA, όπως προβλέπεται από τον ανανεωμένο χάρτη συχνοτήτων, που εκπόνησε η Πολιτεία.

Ειδικότερα, από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών από την περιοχή του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα από τα νησιά Λέσβος, Χίος, Λήμνος και Ψαρά.

Με τη μετάβαση αυτή όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταφερθούν στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής βάσει του νέου χάρτη συχνοτήτων, που έχει εκπονήσει η Πολιτεία, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για να αναπτυχθεί το 5G.

Για τη μετάβαση αυτή δεν απαιτείται προμήθεια νέου εξοπλισμού από την πλευρά των τηλεθεατών και το μόνο που χρειάζεται είναι ο επανασυντονισμός των δεκτών, των αποκωδικοποιητών ή των τηλεοράσεων.

Η διαδικασία είναι απλή:

- Στο μενού του τηλεκοντρόλ επιλέγουμε εγκατάσταση ή ρυθμίσεις, στη συνέχεια αυτόματο συντονισμό και μετά ΟΚ.

Μέχρι το τέλος του 2020 θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης για τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και το Καστελόριζο.

Η ψηφιακή μετάβαση θα προχωρά σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Όπως είχε δηλώσει σχετικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης: «Όλοι οι Έλληνες, ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους, σε διαφορετικές ημερομηνίες, θα πρέπει να επανασυντονίσουν μία φορά τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες συχνότητες, οι οποίες σήμερα χρησιμοποιούνται από την DIGEA και την ΕΡΤ, έχουν δημοπρατηθεί για να χρησιμοποιηθούν στα δίκτυα πέμπτης γενιάς στο 5G, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τις αρχές της επόμενης χρονιάς».

Δείτε το σχετικό βίντεο για το ζήτημα, που έχει ετοιμάσει το Reporter:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.