ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Σχέδιο να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από τη καραντίνα

12:22 - 08 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Σχέδιο να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από τη καραντίνα
Σε περιδίνηση βρίσκεται για άλλη μία φορά η χώρα μας με την επιβολή νέου lockdown, ωστόσο ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει σε όλη την επικράτεια.

Οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής λοιμωξιολόγων θεωρούν ότι είναι πιθανό τις επόμενες 15 με 20 ημέρες να μην πέσουν δραστικά τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς με το νέο lockdown η κίνηση σε σύγκριση με την προηγούμενη καραντίνα, είναι αυξημένη.

Άλλωστε στο νέο lockdown οι περιορισμοί είναι λιγότεροι και οι δυνατότητες να βρεθεί κανείς εκτός σπιτιού είναι περισσότερες. Ταυτόχρονα και οι πολίτες φαίνεται να έχουν γνώση πια, δεδομένων και των προηγούμενων περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να εκδηλωθούν τα νέα κρούσματα που θα προέρχονται από μολύνσεις των προηγούμενων ημέρων, καθώς ο χρόνος επώασης μπορεί ακόμη να φθάσει στις 14 ημέρες, παρότι στο δεύτερο κύμα έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό στις 7 ημέρες.

Όπως δηλώνει στο OPEN ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπάρχει σχέδιο μέχρι το Μάρτιο να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από τη καραντίνα.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Σαρηγιάννη:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.